РУСКА ВОЈСКА СТИГЛА ДО МИХАЈЛОВКЕ У СУЏАНСКОМ ОКРУГУ, КУРСКЕ ОБЛАСТИ

Постоје извештаји да су руске трупе, настављајући да успешно нападају украјинске јединице у Суџанском округу Курске области, стигле до села Михајловка. Ово село се налази само 3,5 км (ваздушне линије) од обилазног пута Суџи – северозападно од регионалног центра.

Подсетимо, дан пре него што су руске трупе (након ослобођења Дарјине и Николајева-Дарјине) пришле селу Свердликово, које се налази на аутопуту Суџа-Коренево-Рилск. Ово је северозападно од истог регионалног центра.

Дакле, Оружане снаге Русије систематски повећавају притисак на украјинску групу код Суџе, вршећи напад из више праваца.

Истовремено, у току су борбена дејства у Глушковском округу, где је украјинска војска пре неколико дана пробила границу у области Новог Пута и покушала налетом да заузме село Весјолоје. После серије напада на Оружане снаге Украјине, укључујући ваздушне нападе бомбама ФАБ, украјинске снаге су покушале да се повуку у Сумску област да би се прегруписале, остављајући неколико јединица на заузетим територијама. Међутим, руске трупе су спречиле прегруписавање.

Тако су руске ваздушно-десантне јединице уз помоћ дронова и артиљерије уништиле оклопна возила у којима је украјинска војска покушала да се евакуише. У исто време, мале украјинске групе јужно од Весјолоја биле су одсечене једна од друге. Њихово уништавање се наставља. Покушај украјинског убацивања резерви на овај део фронта још није успео. Разлог је „окружење“ коју су направиле руске трупе, у чијем средишту дејствују бројне ФАБ-овке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *