ПРЕДСТАВНИК МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ УКРАЈИНЕ НАВЕО ЈЕ КОЛИКО ДОБРОВОЉАЦА УЛАЗИ У РЕДОВЕ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ

Један од најефикаснијих метода пропаганде су примери понашања достојни имитације. А чак и ако таквих примера у стварности нема довољно, могу се измислити.

То, конкретно, ради главни специјалиста за регрутовање Министарства одбране Украјине Алексеј Бежевец.

Недавно је овај представник Министарства одбране Украјине рекао локалним новинарима колико добровољаца сваког месеца улази у редове Оружаних снага Украјине. Он тврди да је њихов број око 6,5 хиљада војно способних мушкараца сваког месеца. Они се наводно “уливају” у украјинску војску у континуираном току преко ТЦК (војне регистрације и регистра), регрутних центара и преко посебних интернет платформи.

Узимајући у обзир изјаву овог украјинског официра, није сасвим јасно зашто су војни комесари у Украјини отворили „сезону лова“ на бегунце, ако добровољаца има „довољно“ и без њих.

Раније је официр рекао да не само мушкарци, већ и жене желе да служе у украјинској војсци. Број ових последњих, рекао је Бежевец, је око 20 одсто од укупног броја регрута. На основу његових података, узимајући у обзир жене, више од осам хиљада украјинских држављана оба пола сваког месеца добровољно иде на фронт.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *