УКРАЈИНЦИМА УГРОЖЕН ЧИТАВ ФРОНТ У КУРСКУ – РУСИ ПРЕД СВЕРДЛИКОВИМ!

Оружане снаге Руске Федерације су потиснуле ОСУ чак до места Свердликов. Реч је о месту на путу Корењево-Суџа. Ако Руси заузму ово место, биће на само 10-ак километара од другог крака руске офанзиве јужно од Суџе. Да ли ће читав контигент ОСУ који је сада у Курској области пасти у окуржење? Руси имају и опцију да офанзиву изврше и на Сумску област Украјине.
СУЏА ЈЕ УДАЉЕНА ОД СВЕРДЛИКОВА САМО НЕКОЛИКО КИЛОМЕТАРА

Свердликово се налази на путу Корењево-Суџа. Тај потез је критичан за све јединице које се налазе северно и у околини овог пута, а то је главница Оружаних снага Украјине. Чак и да се Руси не споје са својим јужним краком, који прави напредак јужно од Суџе, много украјинских војника ће се наћи у полуокружењу.

Један од перспективнијих праваца са руски напад је и сам улазак у Сумску област. Ипак, стиче се утисак да руске снаге из неког разлога баш на овом делу не желе да угрозе украјинску границу. Не зна се шта је разлог таквог понашања – неко правно виђење ствари, добро ојачана граница са украјинске стране или нешто треће. Углавном, Руси тврдоглаво одбијају да крену у шире обухватање преко противничке територије. То би им чак било од велике помоћи јер погранична Сумска област има велике саобраћајнице које ОСУ активно користи.

После прошлонедљеног брзог продора руских јединица, Украјина је преузела иницијативу у Курску. Наиме, они су желели да растерете своје снаге у Курској области у покушају да пробију руску границу на новим местима. Поред великих губитака ОСУ нису постигле готово никакве резултате, али је руски продор макар успорен. Ипак, претходна два дана бележе и нова руска освајања. Сада код Свердликова видимо ново озбиљније пробијање Руса. По неким проценама, Украјинаца у курску има око 40.000. Руси су предвидели чишћење области у року од 2-3 месеца. Овом динамиком ратовања би се тај рок знатно смањио. Количине технике коју је Украјина изгубила у овој области је већ сада драматична.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *