ПОЈАВА ИЗРАЕЛСКИХ АВИОНА ИЗНАД ПРЕДГРАЂА БЕЈРУТА, УКАЗУЈЕ НА ПРОБЛЕМ СА ПВО ЛИБАНА

Израелски авиони извели су неколико таласа бомбардовања либанске територије. Важно је напоменути да су у неколико наврата израелски борбени авиони надлетали предграђе Бејрута. У исто време нису извршени никакви напади, што значи да су или вршили ваздушно извиђање, или је ово била демонстрација способности.

Сама чињеница да се авиони израелског ваздухопловства осећају опуштено у либанском ваздушном простору указује да и либанска војска и група Хезболах имају значајне проблеме са системом ПВО.

За сада није било информација да су авиони израелског ваздухопловства оборени или чак нападнути са земље. Испоставило се да је противваздушна одбрана у Либану или ефективно потиснута, или уопште није правилно изграђена.

The Jerusalem Post пише да је као резултат бомбардовања јужног Либана „уништено и до хиљаду ракета којима је Хезболах планирао да нападне израелску територију“.

У ствари, једини тренутно познати одговор Либана је напад дроном на положаје израелске војске у пограничном подручју. Како се наводи, погинула су два израелска војника, 13 је повређено, а израелска војна опрема је оштећена. Постоје и извештаји о артиљеријском напада Хезболаха на израелски војни објекат Ал Малкија. Али за сада за Израел то нису ништа друго до „уједи комараца“.

Либанска национална новинска агенција:

Израелски ратни авиони напали су градове Махмудије, Ксар ал Аруш и Биркет Џабур у области Џезина.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *