ОСЛОБАЂАЊЕМ СЕЛА ДАРЈИНО И НИКОЛАЈЕВО-ДАРЈИНО ДОШЛО ЈЕ ДО КОНСОЛИДАЦИЈЕ РУСКИХ ТРУПА НА ИСТОЧНОЈ ОБАЛИ РЕКЕ СНАГОСТ У СУЏАНСКОМ ОКРУГУ КУРСКЕ ОБЛАСТИ

Активна борбена дејства се настављају у Курској области. Истовремено, руска војска наставља да систематски ослобађа територије и насеља од украјинских снага које су извршиле инвазију на руску територију.

Потврђене су информације о ослобађању руских оружаних снага села Дарјино Суџанског округа. Поред тога, командант специјалних снага Ахмат Апти Алаудинов потврдио је информацију о ослобађању још једног насеља – Николајево-Дарјино у истом региону Курске области.

Тако су руске трупе заузеле још један део граничне територије од Украјинаца и преузеле контролу над делом пута Беловоди – Журавка (обе Сумске области) – Николајево – Дарјино – Дарјино – Свердликово.

Ослобађање ових насеља указује да су руске јединице стекле упориште на источној обали реке Снагост у Суџанском округу. Напредовање је могуће у правцу поменутог Свердликова, које је од Дарјина удаљено око 6,5 км ваздушне линије. А Свердликово сада остаје једино село које одваја руске трупе од групе насеља „спојених“ са градом Суџа.

Такође је важно да се сваким новим кораком у правцу Свердликова, део границе под контролом Украјинаца смањује, а то директно утиче на могућности снабдевања инвазионе групе у Курској области.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *