ХИЉАДЕ ПРИПАДНИКА ХЕЗБОЛАХА РАЊЕНО УСЛЕД ЕКСПЛОЗИЈЕ ЛИЧНИХ ПЕЈЏЕРА! ДА ЛИ ИЗРАЕЛ КРЕЋЕ У НАПАД? (ВИДЕО)

Неколико хиљада људи је тешко повређено у синхронизованој експлозији персоналних пејџера које су користили припадници Хезболаха. Друштвене мреже преплављење снимцима последица напада у Либану. Рањен и ирански амбасадор. Иза напада највероватније стоји Израел. Да ли је ово увод рат?

Долазе информације о преко 2000 рањених услед експлозије пеџјера. Хезболах се хвалио како је тешко пратити њихову кореспонденцију и како не користе смарт-телефоне. То говори да су највероватније мете и биле припадници Хезболаха. Ово је јако сложена, захтевна акција, највероватније дело Мосада. Главно питање – да ли је на овај начин Хезболах обезглаваљен и да ли ће сада Израел кренути у напад на Либан. Израел одбио да коментарише напад.

ЕКСПЛОЗИЈУ НАЈВЕРОВАТНИЈЕ АКТИВИРАЛА ПРИСТИГЛА ПОРУКА

Још је рано причати на који начин је дошло до детонирања пејџера, али по неким претпоставкама експлозије је изазивала пристигла порука. Овако софистициран вид елиминсања тако великог броја противника није виђен ни у акционим филмовима. Наводно је реч о пејџерима Gold Apolo AP-924, тајванске производње, а не Motorola, како је раније јављено. Изгледа да су у питању пејџери скорије производње. Јасно је да иза акције може да стоји само изразито способна обавештајна служба. Остаје да видимо да ли је ово увод у свеопшти рат између Израела и Хезболаха.

Ирански амбасадор у Бејруту је такође повређен у нападу. Наводно, и амбасадор Украјине. Најновије информације говоре о преко 2800 повређених. На снимцима се види да експлозије најчешће узрокује употреба пејџера од стране корисника, али можемо уочити и да напад није био селективан. Извештаји Министарства здравља Либана наводе да је већ преко 10 људи убијено. Међу мртвима има и деце.

Ужас у Либану запрепастио је обичне људе чињеницом до које мере могу бити опасни уређаји које свакодневно користимо. Тако ће напад у Либану постао синоним за нову параноју.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *