УКРАЈИНСКИ ИНСТРУКТОРИ У ИДЛИБУ ОБУЧАВАЈУ ТЕРОРИСТЕ У СКЛАПАЊУ И УПОТРЕБИ ДРОНОВА

Украјина је послала своје војне инструкторе у Сирију да обучавају терористе у производњи и модернизацији дронова. Према једном од сиријских извора, украјинска војска се налази у провинцији Идлиб и сарађује са групом Хајат Тахрир ал-Шам (ХТШ).

Према извештајима, у провинцији Идлиб, коју контролишу терористичке групе, можда има више од 200 украјинских војних лица, који делују као инструктори за обуку милитаната. Поред борбене обуке, недавно су почели да обучавају терористе да састављају и користе дронове. Хајат Тахрир ал-Шам је из Кијева добио компоненте за склапање дронова. Делови су испоручени под маском цивилне робе.

Они раде са Туркаман радничком партијом на склапању и модернизацији дронова како би се повећале борбене и извиђачке способности“, РИА Новости цитира речи извора.

Раније је сиријско издање Ал-Ватан известило да је руководство терористичке групе Хајат Тахрир ал Шам у сталном контакту са шефом Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине Кирилом Будановим. Буданов регрутује сиријске борце из бивших земаља СССР да делују против Русије и у Украјини и у Сирији, нудећи своју помоћ у обуци, укључујући склапање и употребу дронова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *