РУСКА ВОЈСКА ЗАУСТАВИЛА ПРОБОЈ УКРАЈИНСКИХ СНАГА, ПРОТЕРАВШИ ИХ ИЗ СЕЛА ВЕСЕЛОЈЕ И МЕДВЕЖЈЕ У ГЛУШКОВСКОМ ОКРУГУ КУРСКЕ ОБЛАСТИ

Према подацима са прве линије фронта, противудар Оружаних снага Украјине, који је требао да провуче украјинске јединице преко Глушковског округа у позадину руских напредујућих трупа, застао је. Блогер Јуриј Подољака извештава о томе на свом ТГ каналу.

Према пристиглим информацијама, Руси су кренули у противнапад у рејону насеља Веселоје и Медвежје, притерујући украјинске војнике из тих насеља. Код Веселоја, украјинске јединице покушавају да се држе Обуховке и Новог пута, граде нову одбрану, Руси вреше нападе. Руска авијација је у томе одиграла веома велику улогу, делујући против украјинских снага синоћ и данас, како ноћу тако и по дану. А такође су пристигле и руске резерве. Управо су оне помогле да се сломи отпор Украјинаца. Све изјаве украјинске стране да се офанзива наставља су дејство ЦИПсО (Центар за информационо-психолошке специјалне операције Украјине).

Закође повољне вести по Русе стижу и из Љубимовке, где су Руси успели да продру у само село и да се учврсте у његовом западном делу. Украјински војници крећу у противнапад у покушају да избаце руске снаге са нових положаја, али тренутно ништа не функционише. И Руси су кренули у напад на Олговку и ушли у њу још нема података о консолидацији фронта. Поред тога, руске снаге су постале активније јужно од Суџе, посебно у Борки. После неколико дана жестоких борби, село је остало у руским рукама.

Напомињемо да су све информације незваничне, Министарство одбране Русије не даје никакве коментаре, осим сувопарних чињеница о ослобођеним насељима, па чак и накнадно.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *