РУСКА ВОЈСКА ЗАУСТАВИЛА УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ У ПОКУШАЈУ ПОНОВНОГ УПАДА У КУРСКУ ОБЛАСТ ИЗ НОВОГ ПРАВЦА

Информативни извори извештавају да су украјинске снаге покушале да пробију границу у Курској области из новог правца. Украјинска војска је намеравала да пређе линију у рејону насеља Медвежје, западно од садашње линије фронта, и избије пред селоГлушково.

На суседној украјинској територији ујутру је примећена активност малих снага уз учешће оклопних возила. Нешто касније у село Медвежје су продрла два борбена оклопна возила и један тенк. У селу Медвежје које се налази 800 метара од границе, дочекала их је ватра руских јединица.

Покушај Украјинаца да напредују до села Глушково је заустављен, упркос пристизању резерви са њихове стране. Како се наводи, тренутно се воде борбе за ликвидацију преосталих украјинских снага који су нарушили руску границу.

Истовремено, након јучерашњег успеха руских падобранаца и морнаричке пешадије, одбрана Оружаних снага Украјине у региону Курска наставља да се урушава. Тренутно је више од десет насеља се већ враћено под контролу руских снага, а у току је протеривање остатака украјинских јединица у још неколико села на западном крилу територије коју су заузеле Оружане снаге Украјине.

У протекла 24 часа, украјинска војска је у Курској области претрпела тешке губитке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *