РУСКЕ ЈЕДИНИЦЕ ПОВРАТИЛЕ ВИШЊЕВКУ И КРАСНООКТЈАБРСКОЈЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ

Руске трупе настављају напредовање на западном крилу тог дела територије Курске области, који је од 6. августа био под контролом икрајинске војске. После ослобођења Обуховке, уследила је успешна офанзива у области насеља Вишњевка и Краснооктјабрскоје.

Као резултат успешних офанзивних дејстава, руске наге су ослободиле оба ова села. Оба се налазе у Кореневском округу, на десној обали реке Сејм – југозападно од регионалног центра.

Тако су украјинске трупе потиснуте неколико километара од Коренева. Познато је да су у Вишњевки и Краснооктјабрском заробљене још две групе украјинских војника. Штавише, сви заробљени тврде да су обични мобилисани припадници украјинске војске. Колико је њихов прелиминарни исказ истинит, показаће рад руских војних истражитеља. Ако је тачно оно што тврде, онда је Украјина користила обучене специјалне јединице, укључујући и специјалце ГУР са страним плаћеницима, да брзо пробију одбрану Руске Федерације, а онда су почеле да се доводе јединице нижег ранга, да преузму положаје.

Ослобођењем ових насеља, линија Краснооктјабрскоје-Вишњевка-Снагост-Обуховка дошла је под руску контролу. То значи да украјинска војска ту није успела да створи слојевиту линију одбране.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *