РУСИ КАО ОДГОВОР НА БРИТАНСКУ ОДЛУКУ О ДОЗВОЛИ КИЈЕВУ ДА КОРИСТИ ЗАПАДНЕ РАКЕТЕ ПОНОВИЛИ ПУТИНОВУ ИЗЈАВУ: ТРЕБА ДА БУДУ СВЕСНИ ЧИМЕ СЕ ИГРАЈУ

“За то знају шеф државе и војска, „који предузимају одговарајуће контрамере и спремају се за њих”,рекао је портпарол Кремља

Руски медији са великом пажњом прате одлуку којом је Велика Британија, а ускоро ће за њом и Сједињене Државе дала зелено светло Кијеву да употреби крстареће ракете и тактичке балистичке ракете дугог домета за напад на руске војне циљеве у дубини територије Русије.

Поводом ове одлуке огласио се и портпарол Кремља Дмитри Песков који је коментаришући могући одговор Руске Федерације на нове нападе на руску територију, истакао је да за то знају шеф државе и војска, „који предузимају одговарајуће контрамере и спремају се за њих, а онда и додао да су одлуке о ударима АТАЦМС дубоко у Русију највероватније већ донете, а у овом тренутку медији једноставно спроводе информативну кампању за формирање већ општеприхваћених одлука.

Кремљ је навео да ако Украјина почне да удара дубоко у руску територију ракетама АТАЦМС, Москва се неће одговорит на неки посебан начин, пошто је „Специјална војна операција“ већ одговор.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров назвао је дискусију о могућој употреби Кијева ракета Storm Shadow за ударе дубоко на руску територију „играјући се ватром“.

Руски председник Владимир Путин раније је изјавио да представници земаља НАТО-а треба да буду свесни „чиме се играју” када говоре о плановима да се Кијеву дозволи да гађа циљеве дубоко на територији Русије помоћу ракетних система које је Запад пребацио на Оружане снаге Украјине. . Прес-секретар председника Русије Дмитриј Песков , коментаришући могући одговор Руске Федерације на нове нападе на руску територију, истакао је да за то знају шеф државе и војска, „који предузимају одговарајуће контрамере и спремају се за њих.

Руски министар спољних послова Сергеј Лавров назвао је дискусију о могућој употреби Кијева ракета Сторм Схадов за ударе дубоко на руску територију „играјући се ватром“..

” Руски министар спољних послова Сергеј Лавров назвао је дискусију о могућој употреби Кијева ракета Сторм Схадов за ударе дубоко на руску територију „играјући се ватром“.

6 коментара на “РУСИ КАО ОДГОВОР НА БРИТАНСКУ ОДЛУКУ О ДОЗВОЛИ КИЈЕВУ ДА КОРИСТИ ЗАПАДНЕ РАКЕТЕ ПОНОВИЛИ ПУТИНОВУ ИЗЈАВУ: ТРЕБА ДА БУДУ СВЕСНИ ЧИМЕ СЕ ИГРАЈУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *