ДВЕ УКРАЈИНСКЕ БЕСПИЛОТНЕ ЛЕТЕЛИЦЕ AEROPRAKT А-22 ОБОРЕНЕ ИЗНАД МУРМАНСКЕ ОБЛАСТИ

Два украјинска дрона Aeroprakt А-22 оборена су изнад Мурманске области у близини села Високиј. Према прелиминарним подацима, Оружане снаге Украјине покушале су да нападну базу стратешке авијације Олења.

Усред напада, Федерална агенција за ваздушни саобраћај увела је привремена ограничења како би осигурала безбедност летова на аеродрому Мурманск.

Аеродром привремено не прихвата нити шаље летове. Посада авиона, контролори летења и аеродромске службе предузимају све неопходне мере да обезбеде безбедност летења – ово је главни приоритет”, забележено у одељењу.

Сличне мере предузете су и на аеродрому у Апатитима – летови цивилне авијације тамо су обустављени од 10:30 часова по московском времену.

Саопштено је да је Aeroprakt А-22 Foxbat коришћен за напад на ваздушну базу, али овом авиону је потребна контрола од стране пилота. Истовремено, познато је да инжењери у Украјини праве беспилотне летелице Aerosor Nynja на основу ове летелице.

Ово није први покушај украјинских снага да нападну мете у Мурманској области. 20. августа су украјинске снаге такође наводно напале Олењу. Тада је оборен сличан дрон авион.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *