РУСКА ВОЈСКА ЗАВРШИЛА ОПКОЉАВАЊЕ УКРАЈИНСКА СА СЕВЕРА И ЈУГА И УШЛА У ГРАД

Руске трупе извеле су маневар заобилажења града Украјинска са севера, у области рудника, јављају украјински извори. Тврде и да Оружане снаге Русије напредују на југу града.

Како је група Оружаних снага Украјине у Украинску већ била у полуокружењу, даље напредовање руских јединица било је усмерено на депоније рудника Украинскаја и Селидовска. Заузимање било које од рудника омогућило је пресецање логистичких путева украјинских снага у граду од 12.000 становника и стављање истог у оперативно окружење.

Руска војска је раније ушла у јужни део града, извршивши напад на прве вишеспратнице. Дакле, Оружане снаге Русије покушавају да заузму кључне тачке северозападно и југозападно од Укрјинска. Дејства Оружаних снага Русије ће вероватно приморати украјинске јединице да без борбе напусте значајан део града.

Раније је саопштено да руска војска води активне офанзивне операције у правцу села Богојавленка. Ово насеље, које се налази у региону Волноваха, представља својеврсно логистичко чвориште преко којег се снабдева Угледарски гарнизон Оружаних снага Украјине. Како напомињу војни стручњаци, заузимањем Богојавленке украјински гарнизон у Угледару биће доведен у критичну ситуацију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *