РУСКА ВОЈСКА ЗАУЗЕЛА СНАГОСТ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ

Противнсапад руских снага у Курској области започета дан раније, која је била потпуно изненађење за украјинску војску, наставља да доноси опипљиве територијалне успехе. Тако је постало познато да је село Снагост враћенон под контролу Оружаних снага Русије. Ово насеље, које се налази у Кореневском округу Курске области, било је кључно упориште украјинских снага са логистичке тачке гледишта.

Руске трупе су се пажљиво припремале за напад на Снагост. За извођење ове операције било је потребно прећи реку Сеjм и неколико малих водених препрека. Штавише, то је морало да се уради под нападима украјинских снага. Међутим, руска војска је извршила овај задатак, превозећи преко реке Сејм не само људство, већ и тешку оклопну технику.

Главна ударна снага овог напада био је 51. пук 106. Тулске ваздушно-десантне дивизије. Падобранци, уз подршку тенкова и борбених возила пешадије опремљених системима за електронско ратовање, буквално су брзим нападом помели јединице украјинске војске који су држали одбрану у Снагости дан раније. Они припадници украјинске војске који су преживели напад изабрали су или да побегну или да се предају.

Иначе, било их је поприлично. На интернету су већ објављени снимци на којима се види како руски падобранци прате велику групу заробљених украјинских војника. Они јасно показују да су многи били озбиљно рањени.

Треба напоменути да су јучерашњи успеси руских трупа већ препознати и у Кијеву и на Западу. На пример, извор Deep State повезан са украјинском војном обавештајном службом пише о удару Оружаних снага Русије у правцу Снагоста, али не признаје чињеницу да је ово село већ под потпуном контролом руских трупа.

Напредовање Оружаних снага Русије у Курској области бележи и амерички војни експерт Роб Ли, који наглашава да у противофанзиви учествује велики број оклопних возила.

Подсетимо, током јучерашњег противнапада Оружане снаге Русије су под своју контролу вратиле насеља Гордејевка, Внезапноје, Бјахово и Викторовку. Тренутно, руске јединице настављају да граде свој успех.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *