РУСКИ ПАДОБРАНЦИ И МОРНАРИЧКА ПЕШАДИЈА, ПОВРАТИЛИ ДЕО КУРСКЕ ОБЛАСТИ ОД УКРАЈИНАЦА

Увече 10. септембра појавила се информација да су Оружане снаге Русије успешно покренуле противудар против украјинских снага у Курској области. То наводе многи људи који су били близу зоне дејства, позивајући се на информације са прве линије фронта.

Цео дан су се водиле интензивне борбе на овом правцу. На западном сектору фронта, руске трупе су успеле да пробију одбрану украјинских снага и почну да напредују дубље у територију коју је раније држала украјинска војска.

Према пристиглим подацима, војници 51. гардијског падобранског пука 106. ваздушно-десантне дивизије и пешадинци 155. засебне гардијске бригаде морнаричке пешадије Тихоокеанске флоте, припадници ОГ „Север“ руске војске, успели су да протерају украјинске снаге из већег броја насеља поменуте руске области. Гордејевка, Внезапноје, Викторовка и Бјахово су потпуно ослобођени од украјинских трупа. Оружане снаге Украјине су делимично истеране из Апанасовке и Снагоста, где се воде уличне борбе.

Испоставило се да је током дана у борбама украјинска војска изгубила контролу над скоро 1/8 целокупне заузете територије у Курској области. Операција уништавања јединица Оружаних снага Украјине у руском региону се наставља. Међутим, Министарство одбране Русије још није коментарисало ову информацију. Све описано захтева званичну потврду.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *