ПОЧЕО КОНТРАНАПАД РУСА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ! РУСКЕ ОКЛОПНЕ ЈЕДИНИЦЕ ГАЗЕ ПОЛОЖАЈЕ ПРОТИВНИКА, МНОГО ЗАРОБЉЕНИХ! (ВИДЕО)

Елита руске армије је предузела контранапад на западном делу украјинског клина у Курској области. Током вечери је стигла информација да је низ села већ ослобођен, те да је село Снагост пало у окружење. Крајем дана је и Снагост добијамо снимке упада Руса у село, уз велике губитке у редовима украјинске армије. На правцу дејствују прекаљени припадници морске пешадије и ваздушно-десантних снага.
ЗАПАДНИ ДЕО УКРАЈИНСКОГ КЛИНА СЕ СМАТРАО НАЈРАЊИВИЈИМ ПО РУСЕ

Протеклих месец дана украјинска артиљерија је бесомучно тукла по мостовима и понтонима преко реке Сејм. Циљ је био да се руски погранични део одсече, како би се напослетку Руси повукли преко реке. Овакав развој догађаја би умногоме растеретио украјински бок, који би се затим наслонио на украјинску границу. Десетине руских села и градова би пали буквално без испаљеног метка.

Ипак, руска инжињерија је одолевала. Украјинци су задржани. Сада са тог, по Русе, незгодног правца, долази изненађење по ОСУ. Руска команда је овде пребацила своје елитне јединице. У контранапад су кренуле 810. и 155. гардијска бригада морске пешадије и падобранци 106. дивизије ВДВ-а. Већ током раних вечерњих часова се потврђује освајања 4 села, чиме се село Снагост ставило у полуокружење. Убрзо је и Снагост ослобођен под налетом руских гардијских јединица на оклопу. Елита руске армије је ауторитативно у оклопној колони кренула са севера и упала у Снагост. Њихове колеге су на југу ослободиле сва села до границе са Украјином. Руски телеграм-канали деле снимке са великим бројем припадника Оружаних снага Украјине који су пали у заробљеништво.

Како ноћ одмиче долазе информације о даљим померањима на линији фронта. До краја дана су Оружане снаге Руске Федерације ослободиле укупно 10 села. Према руским изворима, Руси су предузели и контранападе у реону града Суџа. Наводно се ОСУ неорганизовано повлачи, а Руси се, неризикујући, задржавају на освојеним положајима. Видећемо шта носи ноћ и да ли је ово почетак шире руске контра-офанзиве.

Један коментар на “ПОЧЕО КОНТРАНАПАД РУСА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ! РУСКЕ ОКЛОПНЕ ЈЕДИНИЦЕ ГАЗЕ ПОЛОЖАЈЕ ПРОТИВНИКА, МНОГО ЗАРОБЉЕНИХ! (ВИДЕО)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *