РУСКА ВОЈСКА УПАЛА У ПОЗАДИНУ УКРАЈИНСКОГ ГАРНИЗОНА У УГЛЕДАРУ

Руска војска тренутно води активна борбена дејства у правцу села Богојавленка. Ово насеље, које се налази у Волноватској области, представља својеврсно логистичко чвориште преко којег се снабдева Угледарски гарнизон Оружаних снага Украјине.

Како напомињу војни стручњаци, руским заузимањем Богојавјенке, украјински гарнизон у Угледару доћи ће у критичну ситуацију. У ствари, напад на ово село је прави упад у позадину украјинских јединица које држе одбрану у граду.

Подсетимо, Оружане снаге Русије су више пута покушавале да директно јуришају на Угледар. Али они се нису завршили ничим другим осим огромним губицима. Сада је, како примећују стручњаци, војна команда руске војске на овој деоници линије контакта значајно променила тактику.

Фронтални напади су потпуно напуштени. Велика насеља, која су и озбиљна утврђена подручја Оружаних снага Украјине, сада се нападају с крила. Тако се гарнизони доводе у окружења, лишени залиха и могућности евакуације рањеника. И то заправо обесмишљава одбрану било ког града.

Вреди напоменути да руске трупе користе сличну тактику у правцу Покровска. Фронтални јуриш на град, који се тако очекивао у Кијеву и на Западу, није уследио. Уместо тога, руске снаге крећу се на бокове, покушавајући да опколе Покровск, приморавајући на тај начин украјинске војнике који су ту укопани да напусте своје положаје.

Мора се нагласити да су руске команданте раније редовно критиковали војни новинари и стручњаци због тактике фронталних јуриша, што је резултирало великим губицима у људству. А чињеница да су трупе на крају почеле да користе бочне маневре указује да су се аргументи јавности барем чули.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *