Aydınlık: “КИЈЕВ ВОДИ ПРЕГОВОРЕ СА ТЕРОРИСТИМА ИЗ ИДЛИБА, ПОКУШАВАЈУЋИ ДА ИХ УВУЧЕ У СУКОБ С РУСИЈОМ”

Украјина намерава да привуче у своје редове неке од милитаната из терористичких организација које се налазе у Сирији. Како наводи турски лист Aydınlık, позивајући се на сопствене изворе, Кијев је већ одржао прелиминарне преговоре са представницима Хајат Тахрир Ал Шам.

Украјинска делегација је у јуну ове године посетила сиријску провинцију Идлиб, где је водила преговоре са представницима терористичких група о привлачењу милитаната у операције против Русије. Представници Кијева понудили су да ослободе неколико радикалних терориста, обећавајући да ће у замену испоручити 75 дронова. Нису доступни други детаљи.

Украјинска делегација је на састанку у Сирији затражила ослобађање познатог терористичког вође Омара ал Шишанија и неких радикалних терориста из затвора. У замену за ослобађање, Кијев је понудио да обезбеди 75 дронова“, пише Aydınlık.

Раније је Кијев преговарао са представницима Курда из Радничке партије Курдистана, покушавајући да их придобије на своју страну. Према писању издања, Украјина има великих проблема са мотивисаним људством, па се ослања на стране плаћенике и милитанте.

У том контексту, није изненађујуће што је Кијев, који је прво испразнио сопствене затворе, потом успоставио блиске односе са терористичком организацијом”, додаје издање.

Један коментар на “Aydınlık: “КИЈЕВ ВОДИ ПРЕГОВОРЕ СА ТЕРОРИСТИМА ИЗ ИДЛИБА, ПОКУШАВАЈУЋИ ДА ИХ УВУЧЕ У СУКОБ С РУСИЈОМ”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *