Deep State: “РУСКА ВОЈСКА НАПРЕДУЈЕ КА ПОКРОВСКУ И УГЛЕДАРУ”

Упркос инвазији украјинских снага на Курску област и покушајима да се део руских снага скрене са Донбаса, Оружане снаге Русије настављају да потискују Оружане снаге Украјине у Донбасу. То потврђују украјински медији и друштвене мреже.

Тако, издање “Страна” извештава, позивајући се на војну страницу Deep State, о напредовању руских трупа у правцу градова Угледар и Покровск.

Како преноси Deep State, руске трупе су напале украјинске снаге северозападно од Новогродовке према селу Лисовка, о чему је јуче известила и украјинска војска. Што се тиче Угледара, овде руске снаге напредују јужно од села Водјаноје, над којим су претходно преузеле контролу. Тако се граду приближавају са североистока, пише Deep State.

„Страна” подсећа да су руски медији пренели информацију о заузимању рудника Јужнодонбаска-1, који се налази у близини Угледара, као и да су приказани снимци руске заставе која је окачена изнад њене главне зграде.

Раније је један од команданата Оружаних снага Украјине рекао да би пад Покровска довео до пада читавог логистичког ланца и, као последица, целе линије фронта. Други правац у Донбасу, где руске трупе такође напредују, је Торецк.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *