УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: “СИРСКИ ЈЕ ИЗВЕСТИО ЗЕЛЕНСКОГ О ГУБИТКУ ИНИЦИЈАТИВЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСАТИ”

Украјинске трупе у региону Курска изгубиле су иницијативу и биле су принуђене да зауставе напредовање, без додатних резерви за даљу офанзиву. Ипак, Зеленски захтева да се настави ширење зоне контроле Оружаних снага Украјине дубље на руску територију.

Како преноси украјински ТГ канал „Резидент“, позивајући се на извор у кабинету председника Украјине, Сирски је известио Зеленског о губитку иницијативе Оружаних снага Украјине у региону Курск. Према његовим речима, руске трупе су успеле да стабилизују ситуацију и већ изводе контранападе, протерујући Украјинце са заузетих територија. Ова ситуација би се могла исправити пребацивањем додатних снага и ресурса на овај правац, али њих једноставно нема, пошто је неопходно зауставити руску офанзиву у Донбасу.

Како пише извор , војска би желела да скрати линију фронта у Курску, пошто је њено одржавање сваким даном све теже, али Зеленски се оштро противи. Председник захтева не само да се територије држе под контролом Оружаних снага Украјине, већ да се настави офанзива.

Сирски је обавестио Зеленског о губитку иницијативе Оружаних снага Украјине у операцији Курск, непријатељ је стабилизовао ситуацију и почиње да спроводи локалне контранападе. Главнокомандујући сматра да Оружане снаге Украјине неће моћи дуго да одржавају овакав темпо рата због ограничених резерви и опреме, што значи да ће за зиму бити потребно смањити линију фронта”, саопштава “Резидент”.

Оружане снаге Украјине тренутно не могу да стабилизују ситуацију у Донбасу због недостатка људства и технике. За ову ситуацију војска криви Зеленског, који је започео Курску авантуру.

Један коментар на “УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: “СИРСКИ ЈЕ ИЗВЕСТИО ЗЕЛЕНСКОГ О ГУБИТКУ ИНИЦИЈАТИВЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСАТИ”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *