ОТКРИВЕНИ ДЕТАЉИ О ИЗВЛАЧЕЊУ УКРАЈИНСКИХ ЈЕДИНИЦА ИЗ ОКРУЖЕЊА КОД НЕВЕЛСКОГ ЏЕПА

Западни медији су пре извесног времена пренели информацију да би четири украјинске бригаде ( 59. моторизована, 68. јегерска и 117. територијалне одбрана, као и 15. оперативна бригада националне гарде) ускоро могле да падну у окружење у Невелском џепу. После тога су се појавиле резонантне гласине да су поменуте формације наводно „пуштене” из окружења. Међутим, у стварности се све испоставило некако другачије.

Треба напоменути да су те четири бригаде укупно имале 10 до 12 хиљада бораца, односно прилично велики и приметан број војника. Свака бригада контролише 10-12 км ширине фронта и 8-10 км дубине. Истовремено, сам Невелски џеп је мали и одговара поменутом обиму територије, односно површини за једну бригаду.

otkriveni-detalji-o-izvlačenju-ukrajinskih-jedinica-iz-okruženja-kod-nevelskog-džepa© Screenshot google Map

Просто је физички немогуће ту поставити четири бригаде, највише две. Штавише, то потврђују и извори из Украјине и заробљени војници. Тако се решило питање броја бригада. Сада је дошло време да се разјасни број људи који су напустили границе котла у настајању.

Према доступним подацима, последњих дана из правца села Невелскоје, у правцу села Желаноје Первоје, Желаноје Второје и Зорјаноје на реци Волчји, изашло је од 800 до 1100 украјинских војника и то је све. Ово сугерише да је украјинска команда унапред започела организовано повлачење трупа, тако да опкољавање није постало потпуно. Сада се Оружане снаге Украјине обезбеђују дуж поменуте водене баријере и постављају предња упоришта на прилазима. Међутим, све ове снаге су и даље под претњом опкољавања, јер Оружане снаге Русије врше шире покривање подручја од града Украјинска.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *