ИЗРАЕЛ ИЗВЕО НАЈМАСОВНИЈИ НАПАД НА СИРИЈУ ДО САД

Израелско ваздухопловство извело је један од најмасовнијих напада на Сирију, покренувши серију ваздушних напада на три провинције одједном. Ово је објавио ТВ канал Al Hadath.

Према извештајима, главна мета напада израелских ваздухопловних снага били су објекти истраживачког центра Института 4000 који се налази у различитим провинцијама Сирије. Напад је почео касно претходне вечери, пре свега су нападнуте зграде центра у Масиафу у провинцији Хама, а нападнути су и објекти у Тартусу и у области Хаир Абас на путу Вади. Укупно је изведено око 15 напада.

Како преноси ТГ канал „Информатор“, Истраживачки центар „Институт 4000“ бави се производњом компоненти за ракете земља-земља, радећи у блиској сарадњи са Ираном. Гађајући мете у центру, Израел је желео да избаци једног од кључних произвођача оружја за либански Хезболах и друге шиитске групе повезане са Ираном.

“Институт 4000 је произвео компоненте за иранске балистичке ракете Шахаб-1, Шахаб-2 и Фатех, а овај истраживачки институт се бави и производњом пројектила Буркан-1, које либански Хезболах активно користи за нападе на положаје израелске војске.”, пише извор.

Тренутно нема информација о уништавању објеката Истраживачког центра Института 4000, али Сиријци препознају напад израелског ваздухопловства као један од најмасовнијих у последње време.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *