ИЗНЕНАДНИ РУСКИ НАПАД НА КИЈЕВ: “СЛУЖБЕ НИСУ НИ СТИГЛЕ ДА УЗБУНЕ ГРАЂАНЕ”

Становници украјинске престонице чули су како је складиште експлодирало у зони метроа Василковска. Заправо, ова експлозија далеко од тога да је била једина данас.

О томе сведоче бројне поруке на локалним интернет страницама.

Становници Кијева такође јављају да су се над градом појавили густи облаци дима.

Али у исто време, нема извештаја о нападу руских ракета или дронова, иако без њих сигурно не би могли. Испоставило се да пре експлозија у Кијеву нису ни имали времена да се узбуне.

Канали за праћење такође су известили о експлозијама, не само у самој престоници Украјине, већ и у Кијевској области. Истовремено, сирене за ваздушни напад нико није чуо ни у Кијеву ни у главном региону.

Тачније, најављено је, али не када су се зачуле експлозије, већ много раније. Градска управа Кијева саопштила је то у 04:00 часа ујутру, препоручивши грађанима да оду у склоништа. А након 18 минута надлежни су објавили да је аларм отказан. Истовремено, саветовали су грађанима да буду опрезни и да се у случају поновљеног аларма одмах врате у склоништа.

Синоћ је било и експлозија у Полтави, Сумију и другим насељима Украјине.

У украјинску престоницу напади руских дронова и ракета постепено постају редовни и уобичајени. На пример, напади су се догодили у ноћи 7. септембра. Они су се десили не само у Кијеву, већ и у Николајевској, Хмељницкој и Виницкој области. Упркос дејству украјинске ПВО, напади Оружаних снага Русије су достигли своје циљеве.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *