МАЂАРИ, ПОЉАЦИ И СЛОВАЦИ ИЗВОДЕ БОРБЕНУ ВЕЖБУ “MOONSTAR 2024”! НАГЛАСАК НА ОБУЦИ РЕЗЕРВИСТА

Ове заједничке међународне вежбе такође дају значајан допринос војној социјализацији резервиста

Оружане снаге Мађарске ће у првој половини септембра одржати мултинационалну борбену вежбу под називом „Моонстар 2024“ на Централном полигону за обуку и гађање. Главни циљ вежбе мађарских, пољских и словачких територијалних резервних снага је да окупе оперативне подјединице, провере оперативну спремност резервних војника и процене њихове способности, наводи се на сајту хонведелем.ху .

Главни циљ вежбе, са укупно 190 учесника, је постављање темеља и почетак изградње капацитета на нивоу одељења. Одређени војници пукова домовинске безбедности, који су већ неколико година у резервном саставу, научиће обезбеђење рута и подручја, рад патролних база, напад, заштиту и рад различитих мобилних контролних пунктова и пунктова, као и вежбе бојеве гађања. ван оружја. Ове заједничке међународне вежбе такође дају значајан допринос војној социјализацији резервиста.

Последњих година, резервни војници су у више наврата демонстрирали своју способност и мотивацију за извршавање задатака који су им додељени, не само у земљи већ и на међународним вежбама као што је Адаптиве Хусарс 2023 .

„У првој фази вежбе Моонстар извели смо вежбу са Националном гардом Охаја, а сада радимо са пољским и словачким резервним снагама.

Желели бисмо да у будућности проширимо сарадњу и да са сваким теренским пуком имамо страног партнера.

Имамо сличне задатке, тако да можемо лако да разменимо искуства“, рекао је бригадни генерал др. Ласло Дрот, командант Команде за унутрашњу безбедност Оружаних снага Мађарске, на отварању манифестације.

Резервисти се све више користе за задатке који од њих захтевају готово исте вештине као и њихови активни колеге. Овогодишња вежба пружа резервистима одличну прилику да науче вештине које се не могу стећи на другом месту и врате се кући са доживотним искуством.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *