ПУТИН ЈАВНО ПРОГОВОРИО О ТОМЕ ШТО СЕ ДОГОДИЛО У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: ЦИЉ ЈЕ БИО ДА НАС УКРАЈИНЦИ УВЕРОЗЕ, ДА ПРЕБАЦИМО ТРУПЕ И ЗАУСТАВИ ОФАНЗИВУ

Провокација Кијева је довела до „консолидације друштва, као што се то увек дешава у таквим случајевима у Русији“. Број војника по уговору је брзо растао, рекао је руски председник

Руски поредседник Владимир Путин на на пленарној седници ИКС Источног економског форума по први пут, веома детаљно говорио о томе шта се дешавало у Курској области.

Руска војска је стабилизовала ситуацију и сада постепено истискује украјинске оружане снаге из пограничног подручја. Циљ непријатеља је био да нас унервози, да галами, пребаци трупе са једног подручја на друго и заустави нашу офанзиву на кључним правцима, пре свега у Донбасу, што је наш примарни циљ. Не, ништа догодило непријатељу“, рекао је шеф државе.

Кијев није успео да сеје панику и „узбурка унутрашњу политичку ситуацију“. Напротив, провокација Кијева је довела до „консолидације друштва, као што се то увек дешава у таквим случајевима у Русији“. Број војника по уговору је брзо растао“, рекао је Путин и додао још:

Судећи по поступцима кијевских власти, њима уопште није стало до своје земље. „Понекад имам утисак да су они који воде Украјину као да су неки ванземаљци, или странци. Не мисле само да су такви губици, шта хоће они следе, чак ни не разумем. Поново снизите старосну доб за регрутацију да бисте регрутовали децу, као нацисти у Немачкој. Али ово неће решити проблем, то је поента.

Говорећи о могућности дипломатског решења након провокације у Курској области, Путин је поново подсетио да је било договора. „Али оне [украјинске власти] одлучиле су да крену другим путем“, прихватајући гледиште које је наметнуо Лондон: нема дијалога. Русија није ништа одбијала“.

2 коментара на “ПУТИН ЈАВНО ПРОГОВОРИО О ТОМЕ ШТО СЕ ДОГОДИЛО У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ: ЦИЉ ЈЕ БИО ДА НАС УКРАЈИНЦИ УВЕРОЗЕ, ДА ПРЕБАЦИМО ТРУПЕ И ЗАУСТАВИ ОФАНЗИВУ

  1. oho, ho, Car Putinski se razestio

    ne boj se, uskoro ce da ti Ukrajinci marsiraju po Moskvi

    i ne samo Ukrajinci

    mie svi sljobodni narodi, Greko, Aljbane, heruvati i ostalji, marsiramo po crveno trgo kao osljobodioci a mljado ljijepo Ruskinjo baca cvijeca na nas.

  2. Kakakv nepismen tekst ! Sta ste koristili za prevod sa ruskog – Google Tranlslate !?
    I nadjite lektora za srpski jezik da pregleda ‘pisanije’ pre stavljanja na veb-sajt !
    Ovakav ‘nepismen’ tekst je sramota objaviti javno !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *