КИНЖАЛИ ДЕЈСТВОВАЛИ ОД ЛАВОВА ПРЕКО ОДЕСЕ ДО ЛУЦКА

Ноћу, као и рано ујутро 4. септембра, руске снаге су напале украјинскер циљеве на линији фронта и у позадинском подручју. Конкретно, извештава се о низу напада на украјинске резерве које се шаљу на Покровск. Према последњим подацима, реч је, између осталог, о резервним јединицама које су пребачене из Кривог Рога, из Запорошке и Херсонске области. Истовремено, извршени су удари по циљевима у самом Кривом Рогу.

Украјинска страна потврђује серију снажних експлозија у Лавову. Штавише, наводи се да су руске снаге користиле два хиперсонична „Кинжала“. Према последњим подацима, једна од ракета је погодила локацију украјинске војске.

Серија експлозија у среду увече десила се у Сумију. Тамо су јединице украјинске војске гађане балистичким пројектилима. Нападом су погођени циљеви попут командног места и центра везе, који су украјинске снаге користиле за координацију акција током инвазије на Курску област.

Локални телеграм канали извештавају о нападу у Луцку (административни центар Волинске области). Тамо је дејствовано већ трећи пут у последњих 8-10 дана.

Дејствовано је по војним објектима и у Одеској, Кијевској и Харковској области. Између осталог, оштећени су објекти у којима су се налазила возила која користе Оружане снаге Украјине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *