У НОЋИ 3. СЕПТЕМБРА РУСКА ВОЈСКА ИЗВЕЛА НАПАДЕ НА УКРАЈИНСКЕ ЦИЉЕВЕ У ХАРКОВУ, ЧУГУЈЕВУ, ДЊЕПРОПЕТРОВСКУ, МИРГОРОДУ И ДРУГИМ ГРАДОВИМА

У ноћи 3. септембра, Оружане снаге Русије извеле су још једну серију напада на циљеве под контролом украјинске војске на бројним територијама. Дошло је до сазнања о комбинованим нападима на циљеве у Харковској области. Нападнути су објекти за распоређивање људства у Чугујеву и директно у регионалном центру. Истовремено, у Чугујеву је напад извршен приликом испоруке наоружања и муниције преко овог транспортно-логистичког чворишта у овом граду.

Такође, дејствовано је по војном аеродрому у Миргороду у Полтавској области. Према неким извештајима, ракете су ту погодиле неколико авиона и хеликоптера Оружаних снага Украјине. Истовремено, постоје извештаји о губитку хеликоптера Ми-2 и инструктора Назара Проказјука. Према неким изворима, укарајинска војска је изгубила хеликоптер у Полтавској области, према другима – у Харковској области.

Оружане снаге Русије извеле су и ноћне ударе на украјинске циљеве у рејону Николајева. Према последњим подацима, напад се догодио и на једном од војних аеродрома где су биле стациониране летелице.

Ракетни удардовео до губитка људству и материјалних средстава у Дњепру (Дњепропетровск). Напад су потврдили прердставници украјинске власти у Дњепропетровској области.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *