ЈЕДИНИЦА АЗОВ УНИШТЕНА У ХАРКОВУ! ПОГОЂЕНА “ПАЛАТА СПОРТОВА” РАКЕТОМ ИСКАНДЕР (ВИДЕО)

Трећа јуришна бригада “Азов” погођена је у Харкову на месту размештања у “Палати спортова”. Нападу претходио снимак грађанке Харкова, која се жалила да су војници 3. јуришне бригаде заузели просторије које припадају цивилима. Расправа између цивила и припадника “Азов”-а завршена је доласком руске балистичке ракете “Искандер”.

Током јучерашњег дана Русија је погодила 10-ак циљева у Харкову. Поред термоелектране, Тржног центра и других циљева, погођена је и харковска “Палата Спортова”. По свему судећи у дворани су били смештени припадници чувене 3. јуришне бригаде Азов. Украјинска страна тврди да су погођени цивилни објекти и да у њима није било војника.

JDAM И ИСКАНДЕР

Градоначелник Харкова Игор Терахов је саопштио да су руске Ваздушно-космичке снаге приликом напада на Харков користиле авио-бомбе Гром-Е1. Реч је о руском аналогу америчких бомби JDAM-ER. Реч је о убојном средству, хибриду ракете и авио-бомбе. Направљена је на бази ракете Х-38. Краси је висока прецизност и пенетрирајућа моћ. Може се одбацити на даљини и од 120 километара. У неким украјинским изворима је спомињано да је ракета испуштена из СУ-57.

3. јуришна бригада, која је погођена у недељном дејству руских ВКС, је јединица у саставу чувеног “Азов”. Јединица је јако популарна на друштвеним мрежама и редовно објављује снимке борби. Како ствари стоје, управо су друштвене мреже дошле главе њеним припадницима. Једна грађанка Харкова је послала апел властима, у којем наводи да су припадници “Азов”-а узурпирали просторије грађана. Наводно је ова информација била довољна да покрене руске Ваздушно-космичке снаге на акцију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *