РУСКА ВОЈСКА ПРЕКИНУЛА ПУТ СНАБДЕВАЊА УКРАЈИНСКИМ СНАГАМА ЗА НАПАД НА БЕЛГОРОДСКУ ОБЛАСТ

Оружане снаге Русије уништиле су мост у селу Ахтирка, Сумскa област, преко којег су снабдеване украјинске јединице у пограничним областима Белгородске области. Удар је изведен вођеном ракетом Х-59М из бомбардера Су-34. Могуће је да руска страна Кијеву спрема још неколико непријатних изненађења на овом правцу.

Поред тога, извори извештавају о низу експлозија у граду Конотоп, у Сумској области. Експолозије су се чуле се и у Балаклеја области и у Харковској области.

Истовремено, Оружане снаге Русије настављају напредовање на покровском правцу, приближавајући се првој кружној одбрамбеној линији Покровск – Мирноград.

Дан раније украјинске јединице су напустиле Новгородивку. С тим у вези, Оружане снаге Украјине ризикују да упадну у велики котао који се формира између Покровска и Угледара. Руске трупе могу да заобиђу Покровск са југозапада и заобиђу другу линију украјинских утврђења, коју представљају Карловско језеро, река Волчаја и бројна насеља.

Такође је могуће да ће доћи до пробоја украјинске одбране код Времевске избочине. У том случају ће украјинска борбена група од Очеретина до Угледара бити опкољена. Тако би се сценарио опкољавања украјинских днага у Иловајском котлу из 2014. године могао поновити.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *