РУСКА АРМИЈА ПРОТЕРАЛА УКРАЈИНСКЕ СНАГЕ ИЗ МИХАЈЛОВКЕ И МЕМРИКА НА ПОКРОВСКОМ ПРАВЦУ

Руске снаге проширују територију под својом контролом на покровском правцу. Користећи недостатак утврђених одбрамбених линија, руски борци делимично користе исту тактику коју је украјинска војска користила у првим данима своје операције у региону Курска. Реч је о брзом напредовању, заобилажењу насељених места, заузимању све већих површина, а затим и контрола над самим насељеним местима која су у позадини.

То се догодило на више сектора фронта. На пример, тако су заузета села Калиново и Птичје.

Сада је све више извештаја да руска војска изводи војне операције јужно од пута М30 (Е50) Покровск-Карловка. То значи да је пут блокиран. Штавише, дужина подручја које контролишу руске снаге на овом путу повећава се буквално из сата у сат.

Постоје подаци о војним операцијама у неколико насеља јужно од наведеног пута. То су Михајловка и Мемрик, чији је источни и северни део украјинска војска морала да напусти под притиском руске војске. Оружане снаге Украјине претрпеле су губитке и повлаче се ка југу и западу.

Заузимањем Калинова и делимично протеривање Украјинаца из Михајловке и Мемрика указују да је снабдевање гарнизона Оружаних снага Украјине у Карловки све теже. Руске трупе такође притискају ка западу – у правцу Селидова, које је удаљено не више од километар и по од исте Михајловке.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *