У СУМСКОЈ ОБЛАСТИ УНИШТЕН ДЕО РЕЗЕРВНИХ СНАГА ВОЈСКЕ И ОБАВЕШТАЈНЕ УПРАВЕ УКРАЈИНЕ

Док украјинске снаге покушавају да напредују у региону Курск, руске снаге делују по позадини у Сумској области Украјине. Са овим регионом се граничи Курска област, а одавде су украјинске снаге извршиле упад 6. августа.

Постоје извештаји о значајним нападима на резервне јединице Оружаних снага Украјине и Главне обавештајне управе (ГУР) Министарства одбране Украјине, концентрисане у Шосткинском округу Сумске области. Конкретно, украјинске јединице су биле на удару у области села Свеса, које се налази само неколико километара од границе Брјанске области Руске Федерације.

На удару код Свесе биле су и јединице Сумског обласног округа и неколико одреда пребачених из других региона Украјине.

Раније је Министарство одбране Русије саопштило да је у четрнаест насеља Сумске области, укључујући и регионални центар Суми, нападнути људство и техника неколико бригада Оружаних снага Украјине.

Недавно су напади изведени на подручју града Глухова у истом Шосткинском округу. Локални становници пишу на друштвеним мрежама да украјински медији говоре само о успесима у Курској области Русије, скривајући жалосну ситуацију у Сумској области.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *