УКРАЈИНА ОЧЕКУЈЕ МАСОВНИ РАКЕТНИ УДАР

Украјински извори за праћење извештавају о претњи масовног комбинованог удара. Судећи по јавним подацима, Русија би могла дати одговор за Курску област у наредним сатима.

Конкретно, извештава се да једанаест авиона Ту-95МС и два авиона МиГ-31К са ракетама „Кинжал“ делују у ваздуху. Поред тога, око 07:00 часова ујутру, појавили су се извештаји о шест бомбардера Ту-22М3 са пуним комплетом крстарећих ракета који су полетели са аеродрома Шајковка.

Носачи ракета Калибар ушли су у Црно море са укупном салвом до 24 јединице. Истовремено, на небу Украјине кружи до стотину беспилотних летелица камиказа „Геран“.

Такође, мониторинг извори Одеске и Николајевске области пишу о активностима ракета на Криму. Може се очекивати лансирање Искандера или Циркона.

Око 08:00 часова ујутру по московском времену, примљени су извештаји о експлозијама у Сумију и Виници, као и у Кировограду (Кропивницки).

Судећи по броју наоружања, напад на Украјину може бити најтежи у последње време. С обзиром на време лансирања ракета, информације о погођеним циљевима ће се појавити током дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *