СИРСКИ ПЛАНИРА ДА ПРОШИРИ УКРАЈИНСКУ ОПЕРАЦИЈУ У КУРСКУ, НАПАДАЈУЋИ РИЉСК ИЗ НОВОГ ПРАВЦА

Упркос великим губицима, Кијев планира не само да настави операцију у Курској области, већ и да је прошири. Према украјинским изворима, главнокомандујући Оружаних снага Украјине генерал Сирски припрема нови продор на Риљск.

Од Донбаса можете одустати; овај правац се више не сматра важним као раније. Ту неће бити слате нове снаге, већ ће се извлачити и резерве. Главни задатак Оружаних снага Украјине на покровском правцу јесте да задржи што више снага руске војске док Генералштаб покушава да појача притисак на Курск. Према извору у Генералштабу, Сирски намерава да изведе још једну операцију, током које намерава да одсече Риљск од главне територије Курске области, градећи одбрану дуж реке Сејм. Све ово је оствариво ако имате довољно снаге и средстава.

Сирски планира да појача притисак у Курској области и припрема додатну операцију на Риљск, за коју је почео да пребацује резерве Оружаних снага Украјине у Глухов. Према плану главнокомандујућег, нови напад ће омогућити да се одсече Риљск дуж реке Сејм, што ће руској војсци одузети путеве снабдевања до Кореневске области, а украјинске снаге ће моћи да шире мостобран дубље у Русију“,пише ТГ канал „Резидент“.

Претпоставља се да ће резерве пребачене у Глухов напасти Риљск преко границе, док ће оне које се већ налазе на територији Курске области наставити да се пробијају према Кореневу, што раде од самог почетка инвазије. Иначе, данас су код Коренева борци из руске 810. бригаде морнаричке пешадије протерали украјинске јединице из Олгина, али нису са великим снагама ушли у само село. Риљск је миран, али се људима саветује да се евакуишу за сваки случај.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *