НОВИ РАТ НА БЛИСКОМ ИСТОКУ: ИЗРАЕЛ НАПАО ХЕЗБОЛАХ! ШИИТСКИ ПОКРЕТ РАКЕТАМА УДАРИО ПО ИЗРАЕЛУ

ИДФ је извео превентивне нападе на локације за распоређивање ракета либанског покрета Хезболах 15 минута пре њиховог лансирања на Тел Авив 

Израелски боревбни авиони у ноћи субота на недељу извели су превентивни удар по циљевима Хезболаха на југу Либана.

Израел је саопштио да је покренуо превентивни напад на циљеве Хезболаха у Либану уочи очекиваног великог ракетног и дронова напада Хезболаха на Израел.

— Преко 40 удара погођено широм Либана.

— Израел тврди да је Хезболах планирао напад на Израел у 5 ујутро. ИДФ је напао у 04:45 и то спречио.

— Затим је Хезболах рекао након израелског напада да је започео „почетни одговор“ на израелско убиство Фуада Шукра, вишег команданта Хезболаха, крајем јула.

— Група је испалила више од 300 ракета и дронова на Израел.

Према Тимес оф Исраел , ИДФ је извео превентивне нападе на локације за распоређивање ракета либанског покрета Хезболах 15 минута пре њиховог лансирања на Тел Авив .

Убрзо за тим Хезболах је извршио масовни ракетни напад на Израел гађајући 11 војних циљева, саопштила је прес служба покрета.”

„Прва фаза је завршена са потпуним успехом. Ово је фаза напада на израелске касарне и упоришта како би се осигурало да дронови лете до главне мете дубоко на територији Израела“, наводи се у саопштењу.

У саопштењу прес службе наведено је 11 објеката који су погођени. То укључује базе израелске војске Мајрун, Заатун и Сахел и две базе на Голанској висоравни , као и три касарне и низ упоришта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *