РУСКА ВОЈСКА УШЛА У СЕЛО МАРИНОВКА КОД НОВОГРОДОВКЕ НА ПОКРОВСКОМ ПРАВЦУ

Појављују се подаци о уласку јединица руске војске у село Мариновка код Новогродовке. Тако су бокови стабилизовани током напада на насељено подручје. Као резултат пробоја бочне одбране украјинске војске, Новогродовка се практично нашла у полуокружењу.

Напомиње се да је одбрана Оружаних снага Украјине у Покровскoj (Красноармејској) области почела да се распада као резултат повлачења неких јединица Оружаних снага Украјине са овог дела фронта за напад на Курску област. Између осталих, неке јединице 47. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, највише опремљене западном војном техником, пребачене су са правца Доњецка у град Глухов у Сумској области.

Удаљеност од Новогродовке до Покровска је око девет километара. После успешног јуриша на Очеретино, наставља се офанзива руске војске дуж пруге. После Покровска, Оружане снаге Украјине немају утврђене нити било какве сталне одбрамбене линије. Бар за сада.

Такође се наводи да је, према неким извештајима, руска војска заузела зграду градске управе у центру Новогродовке. Наставља се јуриш на рудник 1/3 Новогродовска северно од села. Тако руски борци блокирају украјинске путеве за повлачење из града.

Генерално, чини се да украјинске снаге нису у стању да пруже адекватан отпор у Новогродовки због критичних проблема Кијева са људством. У неколико часова, руске снаге заузимају територије за шта су им раније биле потребне недеље или чак месеци.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *