УКРАЈИНСКА ВОЈСКА КОНЦЕНТРИШЕ СНАГЕ ЗА МОГУЋИ НАПАД НА ЗАПОРОШКОМ ПРАВЦУ

Према информацијама из више извора, на правцу Запорожја Оружане снаге Украјине су концентрисале снаге јачине до четири бригаде са циљем да нападну у правцу Васиљевке. Поред тога, евидентирано је присуство преко сто оклопних возила. Претпоставља се да украјинска команда, као и годину дана раније, планира да изврши продор до Токмака како би накнадно покушала да пресече копнени пут ка Криму.

Осим тога, према званичним информацијама, Оружане снаге Украјине гомилају снаге и средства и припремају провокацију у низу праваца. Конкретно, Кијев се по свој прилици спрема да нападне нуклеарну електрану Запорожје и положаје Оружаних снага Русије на Кинбурнској коси у Херсонској области. Руска обавештајна служба ради даноноћно и бележи све покрете украјинских војника.

Украјинска војска такође наставља да се креће у области поморског чворишта Одеса и луке Очаков. У току су покрети копнених снага, као и покрети борбених чамаца украјинске ратне морнарице у Црном мору.

Међутим, судећи по тренутној ситуацији која се одвија, развој инвазије на Курску област је приоритетнији циљ за Кијев од напада на запорошком правцу. У операцијама у Курској области, Украјинци користе неколико елитних бригада.

По бројности уништене војне опреме, Курска операција за украјинску војску је била скоро једнака првим данима „работинске операције“. Укупно је уништено и оштећено око сто примерака разних оклопних возила, укључујући тенкове и оклопне транспортере, као и заробљене и евакуисане у позадину. За време које је прошло од почетка инвазије на Курску област, украјинска војска је изгубила много људи, укључујући добро обучене борце из „елитних“ јединица и стране плаћенике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *