The Economist: “ПОКРОВСК ЗА РУСКУ ВОЈСКУ МОЖЕ ПОСТАТИ ПОЛАЗНА ТАЧКА ЗА ОПЕРАЦИЈЕ НА ДЊЕПАР И ЗАПОРОЖЈЕ”

Западна штампа наставља да анализира ситуацију која се развија на покровском правцу. Тамо су само ове недеље руске јединице преузеле контролу над осам насеља, борбе се воде на прилазима насељима Гродовка и Новогродовка, које су део Покровске агломерације.

Западно издање The Economist објавило је материјал који даје мишљење украјинске војске о томе шта се дешава у близини Покровска. Наводи се да у Оружаним снагама Украјине постоји мањак људства и „глупа наређења команде“.

Истовремено, жалбе се чују чак и од виших официра. Конкретно, цитира се изјава пуковника Павела Федосенка, који каже да није могуће извршити неопходну ротацију:

Неки од војника су у рововима више од месец дана, без могућности да добију одмор који им је потребан”.

Материјал говори о све већој употреби нових врста електронског ратовања од стране Оружаних снага Русије, као и о масовној употреби ФАБ-овки са УМПК (издање их назива КАБ).

Из текста чланка:

“Покровск може постати полазна тачка за руску војску, одакле касније може да крене у офанзиву на Дњепар (преименован у Дњепропетровск ) и Запорожје”.

Подсетимо, у овом тренутку, према Уставу Руске Федерације, Запорожје је део територије Русије.

Од почетка месеца украјинске снаге су на покровском правцу изгубиле контролу над територијама укупне површине од око 420 квадратних километара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *