РУСКА ВОЈСКА ЗАУЗЕЛА СЕЛО ЛУГОВСКОЈЕ У ЗАПОРОШКОЈ ОБЛАСТИ

Руске снаге су „помериле“ линију фронта на ореховском правцу у региону Запорожја. Последњих месеци напредовање Оружаних снага Русије је вршено северно од раније заузетог града Работина, али сада се стижу извештаји о напредовању североисточно од овог насеља.

Према последњим подацима, село Луговскоје је заузела руска војска. Налази се на обалама реке Конка северно од аутопута Т0815 Орехов-Пологи. Од Луговскоја до града Орехова који је под контролом Украјине, мање је од 20 км.

Ово је прво напредовање руских снага на овом делу фронта у последњих неколико месеци.

Раније су се појавиле информације да је команда Оружаних снага Украјине део бригада пребацила из Запорошке области на север – за инвазију на Курску област. Сасвим је могуће да су делимично из тог разлога руске снаге одлучиле да изврше неку врсту извиђања источно од Орехова, а извиђање је довело до заузимања села.

Да ли ће се на овом сектору фронта експлоатисати овај успех руске војске, показаће наредни дани. Иначе, од Луговскоја води и пут за Гуљајпоље, у којем се налазе украјинске снаге. Од њега је до наведеног града 33 км, а ваздушне линије као до Орехова, мање од 20.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *