УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: “ПАД ПОКРОВСКА МОЖЕ ДОВЕСТИ ДО КОЛАПСА ЦЕЛОГ ФРОНТА”

Ситуација је „близу критичној“ у секторима Покровск и Торецк на фронтовима Доњецке области, рекао је украјински војни експерт Михаил Жирохов за Радио НВ 19. августа.

Он је истакао стратешку вредност градова Покровск и Селидова, али је истовремено изразио неизвесност о томе како их одржати нетакнутим и функционалним.

Следеће линије утврђивања (одбрамбене) Украјине су опасно близу градова [Селидова и Покровск]“, упозорио је он.

„Ако утврђења издрже, ови градови ће ионако и даље бити у домету руске ватрене моћи, а да не помињемо навођене бомбе”.

„Ситуација се мења и Руси су све ближи. Покровск је веома важно чвориште, центар одбране. Ако изгубимо Покровск, цела линија фронта ће се урушити”.

Ово је уследило након раније истог дана изјаве гувернера Доњецке области Серхија Добријака да су становници Покровска имали само једну до две недеље да се евакуишу, с обзиром на темпо напредовања руске војске.

Раније је саопштено да су руске снаге удаљене само 10 км од града Покровска на линији фронта.

6 коментара на “УКРАЈИНСКИ ИЗВОРИ: “ПАД ПОКРОВСКА МОЖЕ ДОВЕСТИ ДО КОЛАПСА ЦЕЛОГ ФРОНТА”

  1. Они су већ одавно једном ногом у гробу, а њихово време тек долази после пада Покропска и целог фронта. Што је више глава у одбрани фронта, то ће им на крају мање остати на раменима. Довели су себе на руб провалије, хвали им само корак напред! Што више паниче и копрцају – то више тону, као да су у живом песку или блату! Док војска Русије не истакне белу заставу, они ће истаћи црну! Опасно им се примичу бољи дани, али они тога још нису свесни. Време ради за војску Русије.
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’,V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i AI)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *