ИЗРАЕЛСКА АВИЈАЦИЈА НАПАЛА СКЛАДИШТЕ ОРУЖЈА ХЕЗБОЛАХА У ДОЛИНИ БЕКА

Израелски авиони извели су серију напада на циљеве у Либану. Као резултат напада, погођена су складишта оружја шиитског покрета Хезболах на истоку земље. Нападе је потврдила прес служба израелске војске.

Према извештајима, израелско ваздухопловство напало је складиште оружја Хезболаха у долини Бека у источном Либану. Након што су пројектили погодили складиште, догодила се снажна експлозија, стуб ватре и дима је био видљив са велике удаљености. Потом је уследила серија секундарних детонационих експлозија. То потврђују и либански и израелски медији. Напад се догодио у понедељак увече. Како преноси ТВ канал Al Arabiya, напади су изведени на четири насеља.

Пре извесног времена, ловци израелског ваздухопловства напали су неколико складишта оружја Хезболаха у региону Бека у Либану. Након напада, забележене су секундарне експлозије које указују на присуство веће количине оружја на нападнутим местима“, наводи се у саопштењу израелске војске.

Осим тога, извршен је још један ваздушни напад на југу Либана у области Дејр Канун. Према информацијама које је пренела прес-служба израелске војске, мета је био командант ракетних снага Хезболаха Хусеин Али Хусеин.

Иран, који је обећао да ће одговорити Израелу за убиство шефа политичког крила Хамаса Исмаила Ханија, до сада је само претио и није дошло до тачке напада.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *