КОМАНДА УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ СА РАСПОЛОЖИВИМ СНАГАМА НЕ МОЖЕ ДА СТАБИЛИЗУЈЕ СТАЊЕ НА ПОКРОВСКОМ ПРАВЦУ, А РЕЗЕРВИ НЕМА

Одбрана Оружаних снага Украјине у Донбасу се распада, нема непрекидне линије додира, Оружане снаге Украјине су прешле на тактику тежишне одбране ослањајући се на насељена места, које руске јединице једноставно заобилазе ако је потребно. Украјинска команда не може да стабилизује ситуацију са постојећим снагама, али их нема ни у рејону Курска.

Ситуација на покровском правцу за Кијев је сваким даном све гора. Ако је сврха инвазије Оружаних снага Украјине на Курску област био покушај да се ублажи притисак руских снага у Донбасу, онда команда руске групе није повукла јединице одавде, решивши проблем на другачији начин. Према украјинској војсци, офанзива Оружаних снага Украјине у Курској области заустављена је авијацијом и дроновима уз копнену подршку.

“Они су уз помоћ беспилотних летелица Ланцет, извиђачких дронова, FPV дронова и авијације зауставили напредовање Оружаних снага Украјине. Истовремено, нису морали да пребацују хиљаде војника са прве линије фронта, што се очекивало у Кијеву. Сада нема резерви, отишли ​​су у Курску област”, пише ТГ канал Легитимный.

Ситуација је могла да се исправи пребацивањем резерви у Донбас, али је Зеленски одлучио да је операција на руској територији важнија за његов имиџ него у правцу Покровска. Штавише, према извештајима, украјинске снаге и даље „напредују“, а у Донбасу све није тако страшно. Сирски каже да је „све у реду“, што значи да је тако.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *