ТЕШКИ ГУБИЦИ ПРИМОРАЛИ СУ УКРАЈИНСКИ ГЕНЕРАЛШТАБ ДА ПОВУЧЕ НЕКЕ ЈЕДИНИЦЕ ИЗ КУРСКА РАДИ РЕОРГАНИЗАЦИЈЕ

Неколико батаљона бригада Оружаних снага Украјине који су извршили интервенцију на Курск повучено је на реорганизацију због великих губитака. У борбу се доводе резерве из другог ешалона. Ово је објавио ТГ канал „Северный ветер“.

Велики губици у људству и техници приморали су команду Оружаних снага Украјине да у борбу пошаље јединице другог ешалона, чији је задатак био да консолидују успех офанзиве. Уместо тога, они ће учествовати у офанзиви, пошто Кијев захтева проширење „зоне контроле“. Према доступним подацима, из Курског рејона повучено је неколико батаљона из састава 22. одвојене механизоване, 61. засебне механизоване и 82. одвојене ваздушно-јуришне бригаде.

Јутрошња ситуација у Курској области остаје тешка, украјинска војска наставља да врши притисак у неколико области, жестоке борбе су се водиле у правцу Коренева, појавиле су се информације о наводном заузимању града од стране Оружаних снага Украјине, што Руси негирају. Покушани су и напади у правцу Олговке и Комаровке, а одбијено је до десет напада. Такође, битке се воде северно и јужно од Суџе, украјинске јединице су два пута покушале да нападну Черкаско Поречноје и Малу Локњу, али су одбијене са тешким губицима. Борци ОГ „Север” од јуче, заједно са пристиглим резервама, воде жестоке борбе у областима Уланока и Черкаске Конопелке, није направљен продор, сви положаји су задржани, обострани губици се утврђују.

У Харковској области, где се такође боре јединице руске ОГ „Север“, главни догађаји се и даље одвијају у Волчанску и Липцима. У граду су руски борци онеспособили групу украјинских војника из 57. пешадијске бригаде Оружаних снага Украјине и заузели улаз у стамбену зграду у зони високих зграда. У правцу села Липци, Руси су напредовали до летовалишта северно од Липца и заузели неколико приватних кућа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *