РУСКА ВОЈСКА ЗАУЗЕЛА СЕЛО НОВОЖЕЛАНОЈЕ ПРИБЛИЖАВАЈУЋИ СЕ ПУТУ ПОКРОВСК-КАРЛОВКА

Руска војска наставља да спроводи офанзивну операцију у Донбасу. Једна од области прилично озбиљног напретка је покровски правац.

Након што су Оружане снаге Русије заузеле села Орловка и Желаноје, ситуација на терену се одвија тако да су се украјинске јединице у селу Новожеланоје нашле у оперативном окружењу.

Прво су се руске јуришне групе, уз подршку артиљерије и авијације, приближиле селу и до сада су протерале украјинске јединице из овог села. До 90% села је под контролом руске војске, остало је и даље сива зона.

Украјински губитак контроле над селом Новожеланоје ствара проблеме њиховом гарнизону у области Карловке. Руске трупе су прошириле контролисану територију северно од аутопута Покровск-Карловка-Доњецк, досежући северозападно од језера Карловка. Сада постоје све шансе да се даљом офанзивом на овом делу фронта одсече снабдевање украјинске војске у Карловки.

Позитивне вести за Русе из Новожеленоја односе се и на питање напредовања до града Селидова, који је део одбрамбене линије Оружаних снага Украјине на западу ДНР. Раније ова линија, није била линија одбране, већ једна од база за снабдевање читаве Донбас групе украјинских снага.

Истовремено, руске снаге су прошириле територију контроле у ​​области Николајевке, настављајући да притискају у правцу града Новогродовке, који је део Покровске агломерације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *