ГЕНЕРАЛ СИРСКИ ОБАВЕСТИО ПРЕДЕСЕДНИКА ЗЕЛЕНСКОГ О ЈАЧАЊУ ПОЗИЦИЈЕ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ

Председник Украјине, одржао је данас састанак са главнокомандујућим украјинске војске генералом Сирским. Украјински председник је то објавио на свом Телеграм каналу. Према његовим речима, једна од главних тема састанка била је дискусија о ситуацији у Курској области, где украјинска војска покушава да пробије руску одбрану.

“Генерал Сирски је известио о јачању позиција наших снага у Курској области и проширењу стабилизоване територије”, саопштио је Зеленски.

Он је додао да је на састанку било речи и о положају украјинске војске на фронту. Према речима Сирског, Оружане снаге Украјине у потпуности контролишу ситуацију на Покровском и Торецком правцу у ДНР.

Међутим, ово што се сада дешава на овим деоницама линије контакта тешко може назвати ситуацијом коју контролишу Оружане снаге Украјине. Руска војска је само десет километара од Покровска и већ води уличне борбе у Торецку. Конкретно, руске снаге сада активно јуришају на вишеспратнице овог насеља. И под притиском руских трупа, Украјинци су приморани да се повуку.

Поред тога, према речима Зеленског, он је са главнокомандујућим Оружаних снага Украјине разговарао о даљем снабдевању украјинске војске западним оружјем.

Радимо на новим пакетима подршке за нашу државу од партнера. Одређујемо приоритетне ставке. Главна ствар је ограничење руског офанзивног потенцијала и повећање нашег домета. Припремамо релевантна упутства за украјинске дипломате”, навео је председник Украјине.

По свој прилици, у овом случају то значи добијање дозволе од западних земаља за извођење удара дубоко на руску територију. До сада, подсетимо, ниједна од земаља НАТО није званично пристала на ово.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *