ПОСЛЕ РУШЕЊА МОСТОВА НА РЕЦИ СЈЕН У ОБЛАСТИ ТЕКТИНО У КУРСКУ ПОЧЕО УКРАЈИНСКИ НАПАД И УЛАЗАК! НАДА У ДВА ПОНТОНСКА МОСТА

Руски извори наводе да су њихове снаге морале да униште железнички и аутомобилски мост преко реке у области Теткино

Украјинска војска јуче је извела ракетни напад на три моста на реци Сејн у Курској области како би тамошње руске снаге јужно од реке јачине од 650 до 1.700 људи одседкла од главнине снага, ставила у окружење и изазвала њихову предају или уништње што би значајно како се нада Кијев утицало на морал руске војске.

Прве информације које долазе са терене указују да пошто су три моста уништена, а један тешко оштећен на реци Сјен руске снаге су дошле у полуокружење, а украјинска војска започела је артиљеријску припрему и гађање терена површине 670 квадратних километара како би руска војска у тој зони била уништена.

Извори са терена указују да су иако нема још званичне потврде нове снаге почеле да улазе у обалст Теткино западно од реке Сејн и да се Руси повлаче према истоку према зони коју држе Украинци, као ида су стављени под артиљеријски удар.

Руски извори наводе да су њихове снаге морале да униште железнички и аутомобилски мост преко реке у области Теткино, да отежају потенцијално наступање украјинске војске и успоре продор.

С друге стране иако су Украјинци ликовали што су уништили три моста остали су затечени када су сазнали да су Руси низводно и узводно од та три моста на 53 и 80 км поставили понтонске мостове да обезебе дотур муниције, воде и хране и омогуће евакуацију преосталих цивила и допрему људства.

Претпоставка је да су ова два моста убрзала акцију упада у ту област и заузимање територије поменуте области.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *