МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РУСИЈЕ УПОЗОРИЛО КИЈЕВ: СВАКА РАДИОАКТИВНА КОНТАМИНАЦИЈА У ЕВРОПСКОМ ДЕЛУ РУСИЈЕ ИЗАЗВАЋЕ ОШТРЕ МЕРЕ

Одмах ће бити донете оштре мере војног и војног одговора“, саопштило је Министарство одбране Руске Федерације

Русија ће одмах предузети оштре узвратне мере ако Кијев спроведе планове за стварање катастрофе са радиоактивном контаминацијом у европском делу континента. Ово је саопштило руско Министарство одбране.

Уколико режим у Кијеву почне да спроводи злочиначке планове усмерене на стварање катастрофе изазване људском руком у европском делу континента са радиоактивном контаминацијом огромних територија, одмах ће бити донете оштре мере војног и војног одговора“, саопштило је Министарство.

Они су додали да са дужном озбиљношћу оцењују информације добијене независним каналима о припремама Кијева за удар на нуклеарну електрану Курск.

Сврха ове провокације је да се оптужи Руска Федерација да је „самогранатирала“ станицу како би се створила основа за ударе на нуклеарна енергетска постројења у Украјини. Такве акције кијевског режима уз подршку западних покровитеља сматрамо директним очигледно кршење међународне конвенције усвојене резолуцијом Генералне скупштине УН од 13. априла 2005. године „О борби против аката нуклеарног тероризма“, саопштило је руско Министарство одбране. 

Један коментар на “МИНИСТАРСТВО ОДБРАНЕ РУСИЈЕ УПОЗОРИЛО КИЈЕВ: СВАКА РАДИОАКТИВНА КОНТАМИНАЦИЈА У ЕВРОПСКОМ ДЕЛУ РУСИЈЕ ИЗАЗВАЋЕ ОШТРЕ МЕРЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *