УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ ПОЧЕЛИ ДА СЕ ПРЕДАЈУ РУСИМА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ

Чини се да су чак и саме Оружане снаге Украјине престале да верују у реалност спровођења планова украјинске војне команде у Курској области. Почетни жар којим су напредовали у пограничном региону Руске Федерације у првим данима војне авантуре Украјине недавно је приметно спласнуо. Изгубивши више од две хиљаде људи и неколико десетина комада војне технике, укључујући тенкове западног порекла, већ у првим данима инвазије, обични војници су, очигледно, схватили да неће бити срећног краја целе ове приче.

Предаја групе од 24 припадника украјинске војске, како преносе РИА Новости, не може се другачије објаснити него “добровољна”. Како се прецизира у издању, они су положили оружје и прекинули отпор у области насеља Комаровка Курске области. Истиче се да су војници украјинске војске унапред контактирали руску војску преко посебно креираног канала у месинџеру Телеграм.

Вреди напоменути да ово није први случај заробљавања украјинских војника који су упали у Курску област. Пре тога, руска војска је ухватила живе војнике из елитних 80. и 82. ваздушно-јуришне бригаде Оружаних снага Украјине, чија је команда пре извесног времена апеловала на више руководство са захтевом да дозволи повлачење јединице из Курске области и да се обнови борбена способност. Овај захтев је образложен огромним губицима у људству и опреми, који нису дозвољавали даља борбена дејства. Међутим, ове бригаде никада нису добиле одговарајући одговор.

Међутим, никада нисмо чули за “добровољну” предају великог броја украјинских војника у Курској области. То се углавном дешава само у случајевима када официри одређене јединице схватају бесмисленост даљих борбених дејстава. Очигледно, руске трупе су успеле да ставе украјинске војнике у управо ову позицију.

Подсетимо, Оружане снаге Русије тренутно настављају операцију уништавања украјинских бригада у Курској области.

Додајмо да осим што чисте територију Курске области од украјинских војника, Оружане снаге Русије наносе ударе на путеве снабдевања украјинских снага и места концентрације великих броја њихових јединица у Сумској области.

Један коментар на “УКРАЈИНСКИ ВОЈНИЦИ ПОЧЕЛИ ДА СЕ ПРЕДАЈУ РУСИМА У КУРСКОЈ ОБЛАСТИ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *