РУСКА ВОЈСКА СТИГЛА НЕДАЛЕКО ОД НОВОГРОДОВКЕ НА ПОКРОВСКОМ ПРАВЦУ

На покровском правцу, растојање између предњих формација Оружаних снага Русије и главног транспортно-логистичког чворишта на западу Донбаса – самог града Покровска – наставља да се смањује. Украјинци потврђује информацију да је руска војска преузела контролу над још најмање шест квадратних километара територије, приближивши се граду Новогродовка.

Овај град се сматра делом велике Покровске агломерације, а на северу се претвара у други град агломерације – Мирноград.

Власт у Покровску позива на „хитну евакуацију“ становника из Покровска и поменутог Мирнограда. Дан раније је донета одлука да се обустави рад рудника 1-3 Новогродовска, у чијем подручју се већ воде борбе, а украјинске снаге покушавају да искористе рудник као одбрамбени центар.

Истовремено, из локалне „администрације“ потврђују информације да се воде уличне борбе у у месту Гродовка. До 50 одсто територије овог насеља већ је дошло под контролу руске војске.

Подсетимо, Покровск је последњи од великих центара угља Донбаса који и даље остаје под контролом Оружаних снага Украјине. Његов губитак ће довести до потпуног губитка способности Украјине да управља изворима угља у овом региону богатом овим ресурсима.

2 коментара на “РУСКА ВОЈСКА СТИГЛА НЕДАЛЕКО ОД НОВОГРОДОВКЕ НА ПОКРОВСКОМ ПРАВЦУ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *