РУСИ ЗАУЕЛИ ИВАНОВКУ: ОПЕРАТИВНА ГРУПА “ЦЕНТАР” ИДЕ ПРЕМА ОРЧЕТИНСКУ И КУРАКХОВУ

Ивановка се налази три километра северозападно од Прогреса. Ово село је део великог мостобрана Оцхеретинск за напад на Новогродовку, Мирноград, Селидово, Куракхово

Руска војска преузела је контролу над Ивановком у Доњецкој Народној Републици, саопштило је Министарство одбране Русије .

Јединице групе трупа „Центар“ заузеле су село Ивановка“, наводи се у редовном војном извештају.

Ивановка се налази три километра северозападно од Прогреса. Ово село је део великог мостобрана Оцхеретинск за напад на Новогродовку, Мирноград, Селидово, Куракхово.

“Осим тога, у протекла 24 сата јединице „Центра“ су поразиле формације 32., 53., 100., 117., 151. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине, 109. бригаде техничке одбране и 111. бригаде Националне гарде. у областима Торецк, Гродовки, Воздвиженки, Калиново, Новгородского, Мирољубовка и Нелеповка. Одбијено је седам контранапада јуришних група 53. механизоване бригаде Оружаних снага Украјине и 15. бригаде Националне гарде”, каже се у извештају.

Како је Министарство одбране саопштило 12. августа, током протекле недеље руске трупе су преузеле контролу над Лисичнојем, Тимофејевком и Веселојем, а током јула и заузеле су укупно 19 насеља у ДНР.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *