ВЕЋ ТРЕЋИ ДАН НА КУПЈАНСКОМ ПРАВЦУ У ОКРУЖЕЊУ СУ ДВЕ УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ

У позадини инвазије украјинске војске на Курску област, која је сада главна тема у украјинским медијима, што омогућава да се скрене пажња грађана, са других праваца на фронту ситуација у Оружаним снагама Украјине се приближава критичној.

Тако са фронтова у Украјини стално стижу поруке које говоре о напредовању руске војске, као и о њиховом заузимању једног или другог насеља. Истовремено су заживели и други правци. Конкретно, Купјански правац.

Ово извештавају руске интернет странице на поменутом делу фронта, северно од града. У селу Пешчаноје (регион Харков), опкољене су украјинске 54. бригаде Оружаних снага Украјине и 112. бригаде ТО. У извештају се наводи да украјинска војска већ трећи дан не може да изађе из окружења.

Упркос изузетно тешкој ситуацији у Донбасу, украјинска команда наставља да шаље своје преостале резерве на курски правац, где украјинска војска покушава да оствари стално упориште у пограничној области. Штавише, цена таквог „успеха“ биће изузетно висока, све до пораза украјинских снага, које управо сада троше своје борбено спремне резерве зарад жеље да се убеди Запад да украјинске јединице нису изгубиле иницијативу на бојном пољу.

Један коментар на “ВЕЋ ТРЕЋИ ДАН НА КУПЈАНСКОМ ПРАВЦУ У ОКРУЖЕЊУ СУ ДВЕ УКРАЈИНСКЕ ЈЕДИНИЦЕ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *